Ungdomskulturarbeider

Grong kommune har ledig 30 % fast stilling som ungdomskulturarbeider knyttet til kommunens kultur- og aktivitetssatsinger for ungdommer, da særlig Grong Ungdomsklubb

Stillingens primære arbeidsoppgaver:

  • Drifte og holde ungdomsklubben åpen en til to kvelder i uka (sesongavhengig med høyere frekvens høst/ vinter) for ungdom fra 8. klasse og opp. Ungdomsklubben har vært stengt i en lengre periode og en viktig del av jobben blir å forme tilbudet «på nytt».Viktige redskaper er brukerstyring, mestringsaktiviteter, utstyr, tilbud, trygghet og trivsel. Ungdomsklubbens åpningstid kan selvfølgelig tilpasses den som ansettes og hvilke andre engasjement denne evt. har. De stille periodene kan avspaseres eller benyttes til andre prosjekter på kulturteamet eller oppgradering av ungdomsklubbens fysiske miljø og aktivitetsutstyr.
  • Under pandemien gjorde vi et forsøk på «juniorklubb» for 5.-7. klassinger. Dette ble populært, og vi vil gjøre videre forsøk på om et slikt tiltak er mulig å gjennomføre innenfor ressursene man har, og om tiltaket får videre oppslutning. Arbeid med yngre ungdommer/barn krever noe mer ansvar og pedagogisk teft for aktivisering og håndtering av store grupper og dialog opp mot foreldregruppe.
  • Oppnå en kjent, trygg og voksen relasjon til ungdommene som bor i kommunen og komme i posisjon for å aktivisere, myndiggjøre, forebygge, bygge, hjelpe og danne.
  • Tenke helhetlig om kultursatsinger og aktivitetstilbud for ungdom og kunne ta et særlig ansvar for øvrige ungdomsarrangement i kommunal regi som også treffer ungdommer som ikke kommer innenfor brukergruppen til ungdomsklubben.
  • Øvrig oppgaver knyttet til kommunens kultursatsinger i kulturteamet i Grong kommune kan bli tillagt stillingen fast, periodisk eller flytende i arbeidsområder under avdeling Kultur som per tid består av virksomheter som Kulturhuset Kuben, Grong kulturskole, Grong folkebibliotek, Grong ungdomsklubb, Grong Bygdemuseum, friluftslivssatsinger, kulturminneforvaltning og øvrig kulturansvar/ arrangement. Det er svært ønskelig at søkeren deltar på kulturteammøter som er én gang i uken.
  • Rapportere til nærmeste overordnede som er avdelingsleder kultur

Kvalifikasjoner og ønsker:

Vi søker etter en ansatt med stor fleksibilitet når det gjelder arbeidsområder og arbeidstider som kveldstid og helger, samt tilpasning i forhold til lavaktivitet rundt skoleferier og aktivitetstopper høst og vinter. Den ansatte er en medarbeider med særlig egnethet for arbeid med ungdommer og mennesker. Søkeren er trygg i voksenrollen med god kunnskap om ungdomstid, har integritet og tillit hos ungdommene med et positivt menneskesyn, gnist og idealisme.

  • Personlig egnethet er det viktigste premisset. Man skal skille mellom jobb og fritid, men posisjonen/rollen man har på fritiden påvirker rollen i arbeid med barn- og unge særlig i forhold til foreldres trygghet, ungdommenes tillit og bevilgende myndigheter sin entusiasme. Derfor er holdninger, verdier, menneskesyn og integritet svært viktig.
  • Vi ønsker søkere med en viss avstand i «opplevd alder» til målgruppene, men samtidig en nærhet til forståelsen av ungdomstid.
  • Vi søker noen med spennende erfaringer og referanser vi kan ringe for å få bekreftet egnetheten.
  • Formell kompetanse fra retninger som barne- og ungdomsarbeiderutdanning, omsorgsutdanninger, utdanninger som omhandler hvordan mennesker fungerer i relasjon med andre i et barne- og ungdomsperspektiv, kan tillegges vekt, men vi vurderer først egnethet i rollen.
  • Det er viktig å på den ene siden ha eller opparbeide bred kjennskap til ulike kulturuttrykk, og arrangementskompetanse, men også hjelpetjenester og forebyggende aktører.
  • Arrangementskompetanse og initiativ til å utvikle nye aktiviteter selvstendig sammen med ungdommene er viktig.
  • Noe teknisk kompetanse er optimalt da en del av arbeidshverdagen kan være å fikse/ rigge utstyr og teknikk i ungdomsklubben, eventuelt evnen til å bygge ungdomsroller som kan ta ansvar.
  • Gode samarbeidsegenskaper og evne til selvstendig arbeid vil bli vektlagt.
  • Politiattest må fremvises for å kunne arbeide med barn- og unge. Vi stiller i tillegg en del krav til stillingen hva angår verdipolitiske standpunkt som ruspolitikk, voksenrolle og verdier, likestilling, inkludering og et flerkulturelt samfunn

Vi kan tilby:

Godt arbeidsmiljø, rike og spennende oppgaver i et kulturteam. Arbeidstider og lønn etter avtale. Tilsetting skjer ellers på de vilkår som til enhver tid framgår av gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. God pensjonsordning. 6 mnd. prøvetid.

Ved spørsmål om stillingen, kontakt avdelingsleder kultur, Trond Martin Sæterhaug, trond.saterhaug@grong.kommune.no – mob: 996 12 998

Søknadsfrist: 22. mars 2022

Søk stilling her