PUU – prest under utdanning – Høylandet sokn

Velkommen til en kommune med revyfestival og stort frivillig engasjement!

Folkekirka står sterkt på Høylandet. Medlemstallet er høyt, det er stor oppslutning om de kirkelige handlingene. Samarbeidet mellom kirke og skole er godt, men gudstjenestebesøket kan være varierende. Bokutdelinger, Tårnagent og LysVåken er godt innarbeidede trosopplæringstiltak.

Høylandet sokn har tre kirker: Høylandet kirke fra 1860, Kongsmoen kirke fra 1937 og Drageid kirke fra 1976. De fleste gudstjenester og kirkelige handlinger holdes i Høylandet kirke.

Høylandet sokn tilsvarer Høylandet kommune og har omtrent 1200 innbyggere. Land- og skogbruk utgjør det viktigste næringsgrunnlaget, samtidig pendler mange innbyggere ut og inn av kommunen til sine arbeidsplasser.

Kommunen har en barnehage og en barne- og ungdomsskole. De nærmeste videregående skolene ligger i Namsos, Nærøysund og Grong.

Det er 25 kilometer til Grong, med jernbaneforbindelse nordover i retning Bodø, og sørover i retning Trondheim, og det er 47 kilometer til flyplass i Namsos, med forbindelse til Trondheim lufthavn.

Høylandet tilbyr rike muligheter for friluftsliv. Innbyggerne er kjent for å være engasjert i frivillig arbeid, det lokale kulturlivet har en viktig plass, og Norsk revyfestival arrangeres her.

Prestens kontor er i administrasjonsbygget til Høylandet kommune. Her deler du kontorlokaler med kirkevergen. I staben inngår også organist, klokker og kirketjenere i deltidsstillinger. Trosopplærer er ansatt i Midtre Namdal kirkelige fellesråd.

Namdal prosti består av 10 kommuner, 8 fellesråd og 18 sokn. Prostesetet ligger i Namsos, som er regionsenter, og der det befolkningsmessige tyngdepunktet er. Det er store avstander i prostiet og befolkninga er stedvis veldig spredt. Prostiet har i alt 13 prestestillinger. Prosten innkaller til kollegasamlinger med gudstjenestefeiring, informasjonsutveksling og fagutvikling 3-4 ganger hvert halvår.

Om stilling «Prest under utdanning» (PUU):

Stillingen er fast og lyses ut som en rekrutteringsstilling innenfor ordningen «Prest under utdanning». Stillingen forutsetter opptak ved godkjent studieinstitusjon.
Den som blir tilsatt gis mulighet til normalt 40 % lønnet permisjon i gjennomsnitt for hele studieperioden fram til vigsling. Ved tilsetting skal det utarbeides en individuell plan for studieprogresjon. Underveis i studiet følges programmet for «Veien til vigsling» (VTV) og det gis i tillegg oppfølging av en erfaren prest som personlig mentor. Den som tilsettes vil bli kvalifisert for vigsling til prestetjeneste i Den norske kirke ved fullført studieløp og VTV, vil fortsette i fast stilling og lønnes etter gjeldene tariff for prester. Fra vigsling vil det være bindingstid tilsvarende 50 % av tiden som er brukt fra oppstart til fullførte studier. Hvis arbeidstakeren slutter i stillingen, eller bryter studieløpet, før bindingstiden er oppnådd, vil arbeidsgiver kreve tilbakebetaling av studiestøtten kandidaten har fått utbetalt. Beløpet som må tilbakebetales vil være rimelig.

For mer informasjon om PUU-løpet, kontakt de teologiske utdanningsinstitusjonene. Også bispedømmekontoret vil være behjelpelig ved spørsmål, se kontaktinformasjon under.

Arbeidsoppgaver:

  • Presten må påregne alle oppgaver i henhold til tjenesteordning for menighetsprester, unntatt vigsel.
  • Tjenesten er regulert gjennom arbeidsplaner, tjenesteuker og samarbeid med andre prester i prostiet.
  • Presten vil normalt ha ansvar for gjennomføring av gudstjenester, konfirmantundervisning og institusjonsandakter innenfor sitt særskilte arbeidsområde, og samarbeider med presten i Overhalla om fordeling av gravferder.
  • Sete i Høylandet menighetsråd.
  • Må påregne noen enkelttjenester ellers i prostiet, og vil bli en del av prostiets beredskapsordning.

Kvalifikasjoner:

  • Søkere som med maksimalt resterende 120 stp. kan kvalifiseres til prestetjeneste iht. Tjenesteordning for menighetsprester § 3.
  • Ferdig utdannet prest og søkere som oppfyller kvalifikasjonskrav til menighetsprest kan også søke stillingen, og vil da tilsettes på vanlige vilkår.
  • Ved tilsetting blir det tatt forbehold om at den som tilsettes kan fremlegge tilfredsstillende politiattest.

Personlige egenskaper:

Vi søker en person

  • med evne til å jobbe selvstendig og i fellesskap med kollegaer
  • som trives blant mennesker i en liten og landlig kommune
  • som liker å få til arbeid blant barn og unge
  • som kan gjøre kirkelige tjenester på en god og trygg måte.

Vi tilbyr:

  • Stillingen er plassert i kode 0950 prestevikar fram til vigsling. Etter vigsling plasseres stillingen som sokneprest.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse.
  • Bispedømmet har godt utbygde personaltiltak, herunder arbeidsveiledning
  • Det stilles utleiebolig (bygget i 2014) til disposisjon hvis presten ønsker å leie bolig på Høylandet.

For ytterligere informasjon, se nettsidene til Høylandet kommune og Nidaros bispedømme.

Bispedømmet har mål om å få en balansert alders- og kjønnssammensetning i sokn/prosti, samt legge forholdene til rette for mennesker med redusert funksjonsevne.

Tilsetting skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder og den som tilsettes må rette seg etter følgende: a) endring i lover, tariffavtaler, reglement m.v. herunder spørsmål vedrørende tjenesteordning og beredskapsordning. b) avgjørelser som kan influere på tjenestens gjøremål.

Søkerne gjøres oppmerksom på at de kan bli ført opp på den offentlige søkerlisten, selv om de ber om ikke å bli det.

Søknad sendes via kirkejobb.no – Nidaros bispedømme

Kontaktinformasjon: Tom Elvebakk, seksjonsleder, mob: 907 93 950 eller Frode Askekjær, prost, mob: 950 20 037 – fas@kirken.namdal.no eller Eldfrid-Marie Bakken, rådgiver, mob: 930 33 641 – eb696@kirken.no

Søknadsfrist: 2. januar 2024